Közérzetjavító párnák

ZsuzsiFizio párnáimat magam varrom gondosan válogatott minőségi textíliákból. Háromféle töltettel készítem, különböző célokra. A tönkölybúza és parajdi só töltetet egyaránt gazdagítom kertem illatos gyógyfüveivel.

Tönkölyhéj párna

Tönkölybúza pelyva - tisztítva, magyar termelőtől.

A tönkölypelyva könnyű, rugalmas és stabil töltést ad. A héj jól szellőzik, levegős, és biztos alátámasztást nyújt. A tönkölypelyvával töltött párna biztosítja a nyugodt és egészséges pihenést.

A párolgó kovasav közérzetet javító …

A tönkölypelyva több mint 90%-ban kovasavat tartalmaz, mely évekig párolog, és így fejti ki jótékony hatását. A kovasav párolgásának köszönhetően a tönkölypelyvával töltött párna hozzásegít minket a még mélyebb, még kellemesebb alváshoz. A párolgás hatására kellemes, lágy, kényeztető melegség érezhető a párna körül. A leizzadás ellen is megvéd, ugyanis a tönkölypárna kiváló légáteresztő.

… és gyógyhatásai

A kovasav a bőrön keresztül behatol a kötőszövetbe, és nyugtatóan hat az idegvégződéseinkre.

 • Görcs- és stresszoldó, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.
 • Enyhíti a reumás, ízületi, migrénes tüneteket, valamint a krónikus gyulladásokat.
 • Csökkenti a hát- és derékfájást, a menstruációs görcsöket.
 • Segít az alvászavarban szenvedőknek.

Hogyan tisztítsuk?

Mivel a tönkölybúza-pelyva párnák tisztítása csak szellőztetéssel lehetséges, javasoljuk védőhuzat használatát.

Hogyan készítem?

A kiváló minőségű hazai tönkölyhéjból készült párnák alap esetben téglalap alakúak, méretük kb. 36×22 cm. Kívánságra egyedi méretben is elkészítem, kör alakúra, vagy hengerpárnának.

Az alábbi méretek és tömegek hozzávetőleges értékek, az egyedi gyártásból adódóan kis eltérések lehetségesek.

logo_negyzet.pngTömeg (g)Méret (cm)Bruttó ár (Ft)
Téglalap, alap méret
40036 × 222500
Klasszikus kispárna (*)
75044 × 333000
Nagypárna (**)
150050 × 604050
Nagypárna, kemény (**)
250050 × 604750
Korong300ø322500
Henger80040 × ø163500
Meditációs párna2000 ø36 × 123800

(*) Szabvány kispárnahuzattal (ovis párnával) kompatibilis méret
(**) IKEA párnahuzattal kompatibilis méret

Parajdi sóval töltött párna

A parajdi só hatásáról személyesen győződtem meg a bányában, mielőtt párna készült volna belőle.

A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. A parajdi sóból nem vonják ki a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz.

A parajdi sóbánya csodálatos hatásai

A sóbánya sós, fertőtlenítő hatású levegője alkalmas az asztma és más légúti betegségek gyógyítására és enyhítésére, míg a környék tavainak és fürdőinek sós vize elsősorban az ízületi és bőrpanaszokat enyhíti.

Hogyan használjuk a sópárnát?

Akárhányszor lehűthető vagy melegíthető, csak vigyázzunk arra, hogy sérülés ne keletkezzen rajta. 50-60 fokon, hőálló tálban melegítsük 1-2 percig, majd ezután helyezzük el a kezelendő felületre. Semmiképpen se használjunk mikrohullámú sütőt a melegítéshez. Hőmérsékletét ellenőrizzük, mielőtt csupasz bőrfelületre kerül, mert felforrósodva sérülést okozhat! A sópárna hosszú ideig képes megőrizni hőmérsékletét, rezgései serkentik az immunrendszert. Melegen középfülgyulladás, hátfájás, degeneratív ízületi fájdalmak, vesefájdalmak enyhítésére is használható. Ha a párnát hűteni szeretnénk, kb. 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe, majd ezt követően helyezzük a panaszos területre. Hidegen zúzódás, ficam, rándulás, köszvény, ízületi gyulladás enyhítésére is használható.

Hogyan készítem?

A parajdi sóval töltött illatpárnák alap esetben téglalap alakúak.

logo_negyzet.pngTömeg (g)Méret (cm)Bruttó ár (Ft)
Apróságoknak
25014 × 121000
Nagyoknak500
21 × 16
1500
Babáknak (steppelt)60034 × 242500

Meggymagpárna

A meggymag párna töltőanyagát a magyar termelőktől, tisztítva szerzem be és tovább tisztítom.

Hűsít — Nyáron a kisebb sérülésekre, duzzanatokra, akár csípésekre is kifejezetten jó érzés. A fagyasztóban bármeddig eláll, érdemes kis dobozban tárolni. Lassan olvad ki, pára nem csapódik ki rajta.

Melegít — Az őszi hűvösebb napoktól már megelőzi a gyakori megfázást. A hideg kezeket, lábakat kellemesen felmelegíti. Az út előtt a hideg cipőbe, az úton a kabátzsebbe érdemes betenni. Menstruációs panaszokat enyhít, fájós babapocakokat nyugtat meg. Kellemesen oldja a kötött izomzatot, ellazít, megnyugtat.

Játékra ösztönöz — Tapintása és hangja is arra ösztönöz gyereket és felnőttet, hogy kézbe vegye, foglalkozzon vele. Ügyesít, kreativitásra, játékra hív ez a kis párna.

Tartós — A magok közé nem fészkelnek be rovarok, kártevők. Nem bomlik le, és teljesen antiallergén. Évekig szolgálja a kicsiket, nagyokat, szerényen.

Hogyan használtuk?

„Körbevették a fájós kis térdet és hűsükkel enyhítették a bizsergő, lüktető érzést.”

„Fáradt apukák vállaira tettük a nap végén, kisimítottuk velük a homlokukat.”

 „Játéknak is kitűnőnek bizonyult a kis zsák. Lehet vele egyensúlyozni, dobálni és elkapni, lehet morzsolgatni és simogatni, hozzábújni, vele aludni.”

Hogyan készítem?

A gondosan megtisztított hazai (dömsödi vagy nyírségi) meggymagot téglalap alakú párnákba töltöm.

logo_negyzet.pngTömeg (g)Méret (cm)Bruttó ár (Ft)
Alapméret
15015 × 121000

Legutóbbi termékek

Legkeresettebb termékek

Akciós

Vásárlás kategória alapján

Legfrissebb hírek

 • Az osteoporosis, avagy a csontritkulás megelőzése és kezelése​

  Az osteoporosis, avagy a csontritkulás megelőzése és kezelése​

  https://pixabay.com A csontok olyan szöveteink, amik folyamatos átépülésben vannak. Életünk folyamán a terhelésnek, igénybevételnek megfelelelően ott adnak támaszt, ahol a leginkább szükség van rájuk. Ez a rendszer is, csak úgy, mint minden más, akkor teszi a dolgát a legjobban, ha megvan a támogató környezete, ami a zavartalan működést biztosítja. A támogató környezet alatt értjük a […]

  Szólj hozzá
 • Gyógytornászként miért lettem Pilates oktató?

  Gyógytornászként miért lettem Pilates oktató?

  Sok éve foglalkozom emberekkel. Több területen dolgoztam, a szépkorúaktól kezdve az újszülöttekig. Sokat tanultam, sokat tapasztaltam. Mindig is érdekeltek az okok, hogy mi, hogyan működik és miért úgy. Munkám során azt tapasztaltam, hogy nincsenek térd- és vállproblémák, gerincfájdalmak és külön álló problémák. Emberek vannak, akik teljes bizalmukkal fordulnak hozzám, mert kiszolgáltatottá, tehetetlenné váltak. Emberek, akik […]

  Szólj hozzá
 • Magán: A térdkopásról, azaz a gonarthrosisról dióhéjban​

  Magán: A térdkopásról, azaz a gonarthrosisról dióhéjban​

  Felveszem a telefont. Az esetek egy nagy részében ez az első pár mondat: „– Halló, ZsuzsiFizio*-t keresem. (*Zsuzsit/ a gyógytornászt/ azt hiszem téged) Apu* holnap jön haza a kórházból, térdprotézist kapott (*anyu/ a nejem/ a férjem/ én). Tudod vállalni a rehabilitációját?” Ilyenkor úgy érzem, belecsöppenek valamibe… …valami közepébe, vagy inkább a végébe. Gyógytornászként sok minden […]

  Szólj hozzá
 • Állapotfelmérés

  Állapotfelmérés

  Első alkalommal részletes anamnézist veszek fel. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állapotod felmérésén kívül az eddigi kórtörténet és alapbetegségek figyelembevételével a lehető legteljesebb képet próbálom felállítani Rólad. Ha van orvosi dokumentációd, MR vagy CT felvételed, mindenképp hozd el magaddal. A vizsgálat fehérneműben történik. A felmérés során minden oldalról megvizsgálom a testen látható összefüggéseket vizuálisan […]

  Szólj hozzá