Közérzetjavító párnák

ZsuzsiFizio párnáimat magam varrom gondosan válogatott minőségi textíliákból. Háromféle töltettel készítem, különböző célokra. A tönkölybúza és parajdi só töltetet egyaránt gazdagítom kertem illatos gyógyfüveivel.

Tönkölyhéj párna

Tönkölybúza pelyva - tisztítva, magyar termelőtől.

A tönkölypelyva könnyű, rugalmas és stabil töltést ad. A héj jól szellőzik, levegős, és biztos alátámasztást nyújt. A tönkölypelyvával töltött párna biztosítja a nyugodt és egészséges pihenést.

A párolgó kovasav közérzetet javító …

A tönkölypelyva több mint 90%-ban kovasavat tartalmaz, mely évekig párolog, és így fejti ki jótékony hatását. A kovasav párolgásának köszönhetően a tönkölypelyvával töltött párna hozzásegít minket a még mélyebb, még kellemesebb alváshoz. A párolgás hatására kellemes, lágy, kényeztető melegség érezhető a párna körül. A leizzadás ellen is megvéd, ugyanis a tönkölypárna kiváló légáteresztő.

… és gyógyhatásai

A kovasav a bőrön keresztül behatol a kötőszövetbe, és nyugtatóan hat az idegvégződéseinkre.

 • Görcs- és stresszoldó, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.
 • Enyhíti a reumás, ízületi, migrénes tüneteket, valamint a krónikus gyulladásokat.
 • Csökkenti a hát- és derékfájást, a menstruációs görcsöket.
 • Segít az alvászavarban szenvedőknek.

Hogyan tisztítsuk?

Mivel a tönkölybúza-pelyva párnák tisztítása csak szellőztetéssel lehetséges, javasoljuk védőhuzat használatát.

Hogyan készítem?

A kiváló minőségű hazai tönkölyhéjból készült párnák alap esetben téglalap alakúak, méretük kb. 36×22 cm. Kívánságra egyedi méretben is elkészítem, kör alakúra, hengerpárnának, vagy utazáshoz nyakpárnának.

Az alábbi méretek és tömegek hozzávetőleges értékek, az egyedi gyártásból adódóan kis eltérések lehetségesek.

logo_negyzet.pngTömeg (g)Méret (cm)Bruttó ár (Ft)
Téglalap, alap méret
40036 × 222500
Klasszikus kispárna (*)
75044 × 333000
Nagypárna (**)
150050 × 604050
Nagypárna, kemény (**)
250050 × 604750
Korong300ø322500
Henger80040 × ø163500
Meditációs párna2000 ø36 × 123800
Nyakpárna80034 × 34 × ø83500

(*) Szabvány kispárnahuzattal (ovis párnával) kompatibilis méret
(**) IKEA párnahuzattal kompatibilis méret

Parajdi sóval töltött párna

A parajdi só hatásáról személyesen győződtem meg a bányában, mielőtt párna készült volna belőle.

A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. A parajdi sóból nem vonják ki a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz.

A parajdi sóbánya csodálatos hatásai

A sóbánya sós, fertőtlenítő hatású levegője alkalmas az asztma és más légúti betegségek gyógyítására és enyhítésére, míg a környék tavainak és fürdőinek sós vize elsősorban az ízületi és bőrpanaszokat enyhíti.

Hogyan használjuk a sópárnát?

Akárhányszor lehűthető vagy melegíthető, csak vigyázzunk arra, hogy sérülés ne keletkezzen rajta. 50-60 fokon, hőálló tálban melegítsük 1-2 percig, majd ezután helyezzük el a kezelendő felületre. Semmiképpen se használjunk mikrohullámú sütőt a melegítéshez. Hőmérsékletét ellenőrizzük, mielőtt csupasz bőrfelületre kerül, mert felforrósodva sérülést okozhat! A sópárna hosszú ideig képes megőrizni hőmérsékletét, rezgései serkentik az immunrendszert. Melegen középfülgyulladás, hátfájás, degeneratív ízületi fájdalmak, vesefájdalmak enyhítésére is használható. Ha a párnát hűteni szeretnénk, kb. 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe, majd ezt követően helyezzük a panaszos területre. Hidegen zúzódás, ficam, rándulás, köszvény, ízületi gyulladás enyhítésére is használható.

Hogyan készítem?

A parajdi sóval töltött illatpárnák alap esetben téglalap alakúak.

logo_negyzet.pngTömeg (g)Méret (cm)Bruttó ár (Ft)
Apróságoknak
25014 × 121000
Nagyoknak500
21 × 16
1500
Babáknak (steppelt)60034 × 242500

Meggymagpárna

A meggymag párna töltőanyagát a magyar termelőktől, tisztítva szerzem be és tovább tisztítom.

Hűsít — Nyáron a kisebb sérülésekre, duzzanatokra, akár csípésekre is kifejezetten jó érzés. A fagyasztóban bármeddig eláll, érdemes kis dobozban tárolni. Lassan olvad ki, pára nem csapódik ki rajta.

Melegít — Az őszi hűvösebb napoktól már megelőzi a gyakori megfázást. A hideg kezeket, lábakat kellemesen felmelegíti. Az út előtt a hideg cipőbe, az úton a kabátzsebbe érdemes betenni. Menstruációs panaszokat enyhít, fájós babapocakokat nyugtat meg. Kellemesen oldja a kötött izomzatot, ellazít, megnyugtat.

Játékra ösztönöz — Tapintása és hangja is arra ösztönöz gyereket és felnőttet, hogy kézbe vegye, foglalkozzon vele. Ügyesít, kreativitásra, játékra hív ez a kis párna.

Tartós — A magok közé nem fészkelnek be rovarok, kártevők. Nem bomlik le, és teljesen antiallergén. Évekig szolgálja a kicsiket, nagyokat, szerényen.

Hogyan használtuk?

„Körbevették a fájós kis térdet és hűsükkel enyhítették a bizsergő, lüktető érzést.”

„Fáradt apukák vállaira tettük a nap végén, kisimítottuk velük a homlokukat.”

 „Játéknak is kitűnőnek bizonyult a kis zsák. Lehet vele egyensúlyozni, dobálni és elkapni, lehet morzsolgatni és simogatni, hozzábújni, vele aludni.”

Hogyan készítem?

A gondosan megtisztított hazai (dömsödi vagy nyírségi) meggymagot téglalap alakú párnákba töltöm.

logo_negyzet.pngTömeg (g)Méret (cm)Bruttó ár (Ft)
Alapméret
15015 × 121000

Legutóbbi termékek

Legkeresettebb termékek

Akciós

Vásárlás kategória alapján

Legfrissebb hírek

 • Magán: Elementor #931

  Magán: Elementor #931

  Szólj hozzá
 • Magán: Hinta-palinta 1. rész

  Magán: Hinta-palinta 1. rész

  A gyógytornának és a hintának mi köze van egymáshoz? Ezt még sokan kitalálják. Azt már kevesebben, hogy mi köze van a gyógytornának a zenéhez? Azt meg pláne kevesen tudják, hogy a zene, a hinta és a gyógytorna hol metszik egymást. Azon kívül persze, hogy nálam. 🙂 Van egy nagy lehetőségünk Dömsödön, a Gyerekház. Már nyitáskor, […]

  Szólj hozzá
 • Mit csinál egy gyógytornász, azaz fizioterapeuta?

  Mit csinál egy gyógytornász, azaz fizioterapeuta?

  A gyógytornász terapeuta. Nem diagnosztizál, hanem az orvos által elrendelt és kiértékelt képi és egyéb diagnosztikát értelmezi, majd az orvosi dokumentáció és saját fizioterápiás tesztjei alapján a páciens aktuális állapotához szabja az egyéni kezelési tervet. A gyógytornász csapattag. Az orvossal, ápolóval, szociális munkással, pszichológussal, és mindenféle segítő szakmában dolgozóval, és a pácienssel dolgozik egy csapatban. […]

  Szólj hozzá
 • Amit a sópárnáról tudni érdemes

  Amit a sópárnáról tudni érdemes

  Sokan kérdeztétek, a sópárna melegítése hogyan a legegyszerűbb. Hogyan csináljátok gyorsan, biztonságosan, és a sópárna károsítása nélkül. Most megmutatom, én hogyan csinálom: A téli időben bizony jól jön egy kis melegség… Szeretnél több ilyen videót látni? Mondd el!

  Szólj hozzá