Kertem gyógynövényei

Hazánk napsütötte tájain szabadon is számtalan gyógynövény virul kora tavasztól késő őszig. Saját kertemben összegyűjtöttem kedvenceimet, amelyeket nemcsak tönkölypelyva- és sópárnáim töltésére, hanem gyermekeim ápolására, házunk illatosítására és ételeink ízesítésére is használok.

Borsmenta - a gyógynövény, melyből csoki is készül

A borsmenta illata elsősorban vitalizál, fokozza a koncentrációt, frissít. Erős antibakteriális, vírusölő hatása is jól ismert.

Rozmaring - vőfélyek és báránysültek kedvence

A rozmaring a népi gyógyászat egyik legkedveltebb gyógynövénye. A rozmaring illata javítja a memóriát és a közérzetet, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, védi az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregtelenít, késlelteti az öregedést.

Kakukkfű - az apróságban rejtőző erő

A kerti kakukkfű az egyik legősibb gyógynövény. Illata az egyik legerősebb fertőtlenítő hatással bír, természetes antibiotikum. Emellett nyákoldó, és köhögéscsillapító is, légúti megbetegedések kezelésére szolgál. A dohányosok krónikus hörghurutjában is hatásosan alkalmazható kiegészítésként.
Mindemellett a bélférgek fejlődését gátló anyag is megtalálható az illóolajában.

Citromfű - A nyugalom és a nőiesség szere

A citromfű az egyik leghatékonyabb szer búskomorság, enyhe depresszió kezelésére.  Segít a a pánikbetegségekben, a szorongásos állapotokban, feszült helyzetekben megbízható társ. Enyhe migrénes panaszokat elmulaszt, a klimax hangulatingadozásait enyhíti, kiküszöböli. Segít a fájdalmas menstruációnál.
Mindemellett antivirális szer, a herpesz egyik ellenszere.

Levendula - a szétáradó nyugalom

A levendula illóolaja fertőtlenítő, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású. Emellett szíverősítő, emésztésjavító, puffadásgátló, féreghajtó. Idegesség, álmatlanság, de szédülés, megfázás esetén is jó barát. Elősegíti a mély és pihentető alvást, relaxál, megnyugtat.

Orvosi zsálya - Mediterrán illat a kora középkor óta

Az orvosi zsálya illata kifejezetten a mediterrán vidéket hozza el nekünk. Megnyugtat, segít felülemelkedni a hétköznapokon, segít megtalálni a lelki békénket. A középkorban a legfontosabb gyógyfüvek egyike volt, akkoriban úgy tartották, mindenre gyógyír.

Legutóbbi termékek

Legkeresettebb termékek

Akciós

Vásárlás kategória alapján

Legfrissebb hírek

 • Magán: Elementor #931

  Magán: Elementor #931

  Szólj hozzá
 • Magán: Hinta-palinta 1. rész

  Magán: Hinta-palinta 1. rész

  A gyógytornának és a hintának mi köze van egymáshoz? Ezt még sokan kitalálják. Azt már kevesebben, hogy mi köze van a gyógytornának a zenéhez? Azt meg pláne kevesen tudják, hogy a zene, a hinta és a gyógytorna hol metszik egymást. Azon kívül persze, hogy nálam. 🙂 Van egy nagy lehetőségünk Dömsödön, a Gyerekház. Már nyitáskor, […]

  Szólj hozzá
 • Mit csinál egy gyógytornász, azaz fizioterapeuta?

  Mit csinál egy gyógytornász, azaz fizioterapeuta?

  A gyógytornász terapeuta. Nem diagnosztizál, hanem az orvos által elrendelt és kiértékelt képi és egyéb diagnosztikát értelmezi, majd az orvosi dokumentáció és saját fizioterápiás tesztjei alapján a páciens aktuális állapotához szabja az egyéni kezelési tervet. A gyógytornász csapattag. Az orvossal, ápolóval, szociális munkással, pszichológussal, és mindenféle segítő szakmában dolgozóval, és a pácienssel dolgozik egy csapatban. […]

  Szólj hozzá
 • Amit a sópárnáról tudni érdemes

  Amit a sópárnáról tudni érdemes

  Sokan kérdeztétek, a sópárna melegítése hogyan a legegyszerűbb. Hogyan csináljátok gyorsan, biztonságosan, és a sópárna károsítása nélkül. Most megmutatom, én hogyan csinálom: A téli időben bizony jól jön egy kis melegség… Szeretnél több ilyen videót látni? Mondd el!

  Szólj hozzá