Pilates

Hidvégi Andinál végeztem

Már a kétezres évek elején, a szegedi főiskolai évek alatt megszerettem a Pilatest. Azóta töretlenül az életem része vagy így, vagy úgy.
2018-ban elvégeztem egy gyógytorna alapú Pilatesképzést, (APPI), ezt azóta is hatékonyan alkalmazom a pácienseim körében. Majd a világjárvány közepén az azóta külföldön élő profi Pilates oktató, főiskolai barátnőm online órái tartották bennem a lelket.

2023-ban azonban eljött a pillanat, kiléptem a fizioterápia világából, és egy új világot kezdek el megismerni.
Egészséges emberek személyre szabott edzését kezdtem el tanulni és művelni is.

GerincPilates illetve GerincPilates Flow tréner lettem. Nagyszerű tanulóközösségbe csöppentem, és kitűnő tanárom van, Hidvégi Andrea, akivel továbbra is kapcsolatban vagyunk. A tanulás nem áll meg soha, most még csak elindultam. 🙂

Várok mindenkit szeretettel, aki szeretne egy olyan komplex programban részt venni, ami az ember egészét fejleszti.
Az edzésprogram magába foglalja az erősítést. a nyújtást, a mobilizációt, az egyensúlyt is. Ezáltal egy szilárd alapot ad a sporthoz ugyanúgy, mint a hétköznapi aktivitásokhoz. 

A Pilates rendszeres gyakorlásával a test egyensúlyi állapotba kerül, amely energetikus, de lecsendesedett, befelé figyelő, stabil. Javul a közérzet, a koncentráció, a légzésritmus normalizálódik.

A program része a koordináció fejlesztése is, melyet az alapoktól építünk fel, fokra fokra. Mindemellett a precíz, hatékony végrehajtásra fektetünk még nagy hangsúlyt.